Vad är OPTILOGG? | Användare | CareLigo
Svenska English

Careligo

Vad är Optilogg?

OPTILOGG består av en pekskärm, ungefär lika stor som ett halvt A4-ark, som står i ett litet stativ där du själv tycker att det passar bra. Beroende på vad din läkare tycker är bäst för just dig kan du eventuellt få med en badrumsvåg också, som automatiskt kommunicerar med pekskärmen.

OPTILOGG är enbart till för att göra ditt liv bättre, och OPTILOGG har utvecklats i nära samarbete med både patientföreningar och äldreboenden – just för att säkerställa att den ska passa äldre människor med hjärtproblem.

OPTILOGG kräver ingen som helst teknikvana, eller erfarenhet av datorer, och det har vi kontrollerat genom flera hundra patienters vittnesbörd.

Tanken med OPTILOGG är att den ska hjälpa dig att må bättre och bli bättre på att hantera din sjukdom. Det finns några olika funktioner i OPTILOGG, men inget som kräver mer av dig än kanske 30 sekunder om dagen. Dels finns det en hel del information som du, eller dina anhöriga kan ta del av som behandlar allt från hur man kan laga god mat när man har problem med aptiten eller inte får äta salt, till vilka funktioner ens olika mediciner har.

Andra sviktpatienter delar dessutom med sig av erfarenheter kring hur de hanterar att vara törstig men inte få dricka så mycket som man vill, eller hur man kan göra om man har svårt att sova. Utöver detta hjälper OPTILOGG till med att registrera och hålla koll på din vikt och dina symptom, på ett sätt som gör det lättare för både dig och din vårdgivare att lägga märke till om man skulle behöva ändra något i din behandling.